De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broodpudding van feeststol

Heb je overgebleven kerststol? Jet laat in het programma Lekker Feestelijk! zien hoe je broodpudding van feeststol maakt.

20 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
Broodpudding van feeststol uit het programma Lekker Feestelijk!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Een broodpudding is zo ouderwets. Mijn moeder maakte het vroeger ook altijd. Ik gebruik voor dit recept overgebleven feeststol, maar je kunt natuurlijk ook gewoon brood gebruiken. Wit, bruin, het maakt allemaal niet uit.”

Bereidingswijze

Broodpudding van feeststol

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Klop de eieren met suiker, kaneel, jam, melk en snufje zout los. Bekleed de cakevorm met bakpapier.

    Heb je moeite met het bakpapier in een ronde vorm te knippen? Vouw het in een puntzakje en knip dan het bovenste stukje af. Hierdoor krijg je een mooie ronde vorm!

  3. Snijd de appel in kleine blokjes. Scheur de feeststol in grove stukken.

  4. Verdeel de feeststol, appel, cranberries en eimengsel in lagen over de cakevorm tot alles op is.

  5. Bestrooi met nog een klein beetje suiker en bak de broodpudding van feeststol in ca. 15 min. in de oven gaar.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker