De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bloemkool in kaassaus met saucijzen

30 min kooktijd
Bloemkool in kaassaus met saucijzen

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Breng twee pannen met water en zout aan de kook voor de aardappels en de bloemkool.

Aardappels en bloemkool

  • Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in circa 10 minuten gaar.
  • Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in circa 3 minuten gaar en schep ze in een ovenschaal.

Saucijzen en saus

  • Verhit olie in een pan. Bak hierin de saucijzen in circa 6 minuten aan alle kanten bruin.
  • Pel en snijd de ui in ringen en voeg ze na circa 3 minuten toe aan de saucijzen.
  • Smelt op laag vuur, in de pan van de bloemkool, de boter.
  • Roer met een houten lepel de bloem erdoor en laat circa 1 minuut goed doorwarmen.
  • Schenk de melk, al roerend met een garde, erbij. Laat de saus onder voortdurend roeren circa 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet het vuur uit en roer de mosterd en geraspte kaas erdoor.

Ovenschotel

  • Giet de aardappels af en schep ze in de ovenschaal.
  • Snijd de saucijzen in 5 plakken en verdeel ze met de uien over de aardappels.
  • Schenk de saus erover.
  • Strooi er paneermeel over en bak in de oven in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker