De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

blanquette van kloostervarken

120 min kooktijd
Blanquette van kloostervarken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de varkensschouder in grote blokjes. Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit olie in een pan en bak de varkensschouder om en om goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak kort mee. Voeg de bloem toe en bak de bloem gaar. Blus af met de bouillon zodat het vlees onder staat.
Maak een kruidenbuiltje van de rozemarijn, tijm en laurier en voeg samen met de kruidnagels toe aan het vlees. Stoof het vlees circa 1 uur op laag vuur en schuim regelmatig af.
Schil de knolselderij, wortels en aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Snijd de kontjes van de paddenstoelen en snijd de paddenstoelen in vieren.
Verwijder het kruidenbuiltje en de kruidnagels. Voeg de groente, paddenstoelen en de room toe en kook tot de groente gaar zijn. Pluk en hak de peterselie.
Halveer de citroen en pers het sap uit boven de pan. Voeg de peterselie toe en roer door.
Snijd het kapje van het brood en hol het brood uit. Serveer de blanquette in het brood.
 Thema: herfst

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker