De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Bitterkoekjes

Deze typische Nederlandse Bitterkoekjes zijn heerlijk bij de koffie of om te verwerken in desserts als een bitterkoekjesarretjescake of bitterkoekjescakes met nectarines. Je maakt de koekjes al in een half uur!

15 min. voorbereidingstijd
10 min. oventijd
Direct naar recept
bitterkoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Wist je dat bitterkoekjes vroeger werden gemaakt met met restjes amandelen en eiwit. Wat ze dus eigenlijk tot superduurzame koekjes maken. Een goede reden om ze te maken! Naast dat ze verslavend lekker zijn, natuurlijk."

Bereidingswijze

Bitterkoekjes

  1. Verwarm de oven voor 190 ºC.

  2. Maal de amandelen met de suiker en het eiwit tot een glad beslag. Breng op smaak het amandelextract. 

  3. Schep het beslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de pieken van het beslag iets plat met een natte vinger. 

  4. Bak de koekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat zijn de ingrediënten van bitterkoekjes?

Bitterkoekjes zijn gemaakt van amandelmeel, eiwit en suiker. Je kunt amandelextract toevoegen voor extra smaak. Ze hebben een zachte, chewy textuur met een licht krokante buitenkant.

bitterkoekjes

Wat is het verschil tussen amaretti en bitterkoekjes?

Amaretti zijn Italiaanse koekjes, vaak iets droger en krokanter dan Nederlandse bitterkoekjes. De italiaanse varint bestaat uit eiwit, suiker en bittere amandelen of abrikozenpitten. 

amaretti

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.