De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bibimbap

Bibimbap is op en top comfort food. Het is lekker om op een doordeweekse te maken omdat het supersnel op tafel staat. Eveline deelt haar recept.

Eveline's Asian Favourites: Bibimbap

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Wist je dat bibimbap "gemixte maaltijd" betekent? Het Koreaanse gerecht wordt geserveerd in een bowl en je kan kiezen uit talloze toppings. Hier word ik enorm blij van want zo kan ik altijd kiezen uit mijn favoriete ingrediënten. Ontdek mijn vegetarische recept.

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Spoel de rijst twee keer af en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd of rasp de courgette en wortel in brede reepjes. Snijd de shiitake in plakjes.  

  2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan of wok. Roerbak de wortelreepjes, dan de courgette, shiitake, spinazie en taugé los van elkaar voor ca. 1 min. en schep op een groot bord.  

  3. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de eieren. Meng ondertussen de gochujang, rijstazijn, honing, sesamolie, sesamzaad en sojasaus door elkaar.  

  4. Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de kimchi, taugé, spinazie, wortel, courgette en shiitake over de rijst. Leg het spiegelei erop. Garneer met de saus en sesamzaad.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker