De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

avocadocheesecake met dadel-amandelbodem, aloë coulis en mangosalsa

Deze avocadocheesecake met dadel-amandelbodem, aloë coulis en mangosalsa is echt hemels. Een ideale lekkernij tijdens de Frisse Start!

45 MIN
Avocadocheesecake met dadel-amandelbodem, aloë coulis en mangosalsa

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bodem

Hak de dadels. Rooster de amandelen in een droge pan. Mix de gehakte dadels met geroosterde amandelen en kokos. Bekleed een bakplaat met bakpapier, vet de bakringen in en zet ze op het bakpapier. Verdeel het mengsel voor de bodem over de bakringen en druk het stevig aan. Laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast.

Aloë coulis

Verwarm een koekenpan met het limoensap en de kristalsuiker. Rasp de schil van de citroenen erboven en roer tot de suiker is opgelost. Laat zachtjes inkoken, draai dan het vuur laag en kook circa 15 minuten. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Snijd de boven- en onderkant van de aloë vera en snijd het doorschijnende vruchtvlees in lange dunne reepjes. Voeg toe aan de marmelade en laat circa 30 minuten intrekken.

Avocadocheesecake

Prak de avocado fijn met een vork en klop samen met de mascarpone en maple syrup met een mixer. Begin op lage snelheid met kloppen en klop op steeds hoger tempo tot het mengsel slagroomdikte is. Voeg een snufje zout toe en roer door. Stort de cheesecakevulling op de bodems en strijk glad met de achterkant van een lepel. Laat nog circa 20 minuten opstijven in de koelkast.

Mangosalsa

Verwijder de schil van de mango en snijd in vierkante blokjes. Hak de muntblaadjes. Meng de mango met de munt en aloë verabloemen. Haal de cheesecakes uit de bakvormen en leg ze op borden.

Serveren

Garneer elke cheesecake met blokjes mango, de fijngehakte muntblaadjes en aloë verabloemen. Giet de aloë coulis om de avocadocheesecakes op het bord.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker