Verwarm de grill in de oven voor.
Asperges
Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de onderkant af. Leg de asperges in een ruime pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Voeg een snufje zout en de boter toe en breng ze aan de kook. Kook de asperges 3 minuten en zet het vuur uit. Gaar de asperges circa 10 minuten in het kookvocht.
Gehaktballetjes
Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook. Verwijder de korstjes van het brood, breek het brood in stukjes en schenk de melk erbij. Week het brood, knijp het brood uit en meng het brood door het gehakt, ui, knoflook, kerrie, ei, mosterd en zout en peper. Vorm balletjes zo groot als golfballen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de balletjes in circa 8 minuten goudbruin en gaar.
Kruidenkorst
Schep de asperges uit de pan en schep ze in de ovenschaal. Verdeel de gehaktballen over de asperges. Snijd de olijven fijn en pluk en hak de peterselie. Meng in een kom de kappetjes met het panko, olijven en peterselie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de asperges en verdeel hier wat kleine klontjes boter overheen. Bak de kruidenkorst in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Schil de asperges en snijd circa 3 centimeter van de onderkant af. Leg de asperges in een ruime pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Voeg een snufje zout en de boter toe en breng ze aan de kook. Kook de asperges 3 minuten en zet het vuur uit.
0 reacties