Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte.
-
Snijd de appels met schil in blokjes. Meng de appelblokjes met de olijfolie en de helft van het kaneelpoeder op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal. Rooster de appels ongeveer 20 minuten in de oven. Laat de appels afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C.
-
Meng in een kom 240 g van het meel, bakpoeder en de rest van het kaneelpoeder. Kneed de boter erdoor. Kneed het geheel tot kruimels. Voeg de karnemelk, honing, vanille en de afgekoelde geroosterde appelblokjes toe en meng goed door elkaar. Kneed niet langer dan nodig anders worden de scones taai.
-
Meng voor het eistrijksel de eidooier met de melk. Vorm met de ijsknijper 10 mooie bollen van het deeg. Haal de deegbollen door de rest van het meel en bestrijk met eistrijksel. Leg de scones op een bakplaat met bakpapier. Bak de scones in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
1 reactie