De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen

Maal de amandelen fijn, schep de suiker in delen erbij, voeg dan het ei toe en draai tot een fijn amandelspijs.
Roer de roomboter los in de planeetmenger, voeg beetje bij beetje het amandelspijs toe. Voeg de basterdsuiker, ei, zout en daarna de bloem toe en kneed tot een deeg. Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit op een bloem bestoven werkbank. Bekleed de vorm ermee.

60 min kooktijd
Amandelspijstaart met blanc manger en abrikozen

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Zoete geuren uit de bakkerij, Hidde maakt namelijk amandelspijs. Dit voor een lekkere taart met blanc manger en abrikozen. Spijs up your life!

 

Amandelspijs 

Maal de amandelen fijn, schep de suiker in delen erbij, voeg dan het ei toe en draai tot een fijn amandelspijs. 

 

Spijsdeeg 

Roer de roomboter los in de planeetmenger, voeg beetje bij beetje het amandelspijs toe. Voeg de basterdsuiker, ei, zout en daarna de bloem toe en kneed tot een deeg. Vet de bakvorm in. Rol het deeg uit op een bloem bestoven werkbank. Bekleed de vorm ermee. 

 

Frangipane 

Verwarm de oven voor op 170°C. Maal de amandelen met de suiker fijn, voeg de boter, eieren en de bloem toe. Schep de frangipane in een spuitzak en verdeel in de vorm. Bak de bodem in circa 30 minuten goudbruin en krokant. 

 

Blanc manger 

Verwarm de melk met het amandelspijs en laat trekken. Meng de kristalsuiker en de eidooier door. Roer goed door, giet uit in een kom en laat afkoelen. Week de gelatine in koud water. Klopt de slagroom lobbig. Los de gelatine in wat aanhangend water op en giet op de basis van de blanc manger. Roer goed door, meng een beetje met de geslagen room en giet in de vorm. Giet eerst de bodem in de vorm, laat opstijven en giet vervolgens verder vol. 

 

Gepocheerde abrikozen 

Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Verwarm het water met de witte wijn en de honing. Ris de rozemarijn en voeg de blaadjes toe. Laat circa 15 minuten trekken. Voeg de halve abrikozen toe, dek af met plasticfolie en laat op laag vuur circa 30 minuten pocheren. 

 

Gesuikerde rozemarijn 

Verwarm de oven voor op 75°C. Pluk de takjes van circa 3 centimeter, wentel ze door het los geklopt eiwit en vervolgens door de poedersuiker. Verdeel de takjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in circa 20 minuten. 

 

Opmaak 

Bestrooi de opgesteven blanc manger in de vorm met rietsuiker en brand goudbruin af met de gasbrander. Haal de vorm eraf en leg de blanc manger in het midden op de taart.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker