De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Adobo-tequila Grilled Gamba’s

Maak dit fantastische recept van BBQ-chef Jord Althuizen. Lekker pittig!

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Adobo Tequila gemarineerde gamba's op een bord

Een recept van

A little spice is always nice! Zeker als je het afblust met wat tequila. Dit makkelijker dan easy gerecht bereid je in no time, een kind kan de was in de fik steken. Het lastigste is het wachten op het marineren en het weerstaan van de verleiding om de grill te snel aan te steken.

Bereidingswijze

Adobomarinade

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten en pureer ze in een keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde pasta.

  2. Laat de garnalen hierin minimaal 4 uur, maar liever een hele nacht, in de koelkast marineren.

Garnalen

  1. Bereid een BBQ voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt.

  2. Haal de garnalen uit de koelkast, spies ze van staart tot kop aan de metalen spiezen zodat ze recht blijven tijdens het grillen.

  3. Gril de garnalen in 2 tot 3 minuten per kant gaar. Serveer met de limoenpartjes en wat verse koriander.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.