Verwarm de oven alvast voor op 190 °C.
Aardappeltaart met andijvie
- Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes krokant. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de andijvie doormidden, was en snijd de andijvie in repen.
- Bak de andijvie in de wok op hoog vuur, roer regelmatig om, totdat de andijvie geslonken is. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat
- Vet een ovenschaal in met olie
- Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes.
- Verdeel hier de helft van de andijvie en spekblokjes over.
- Kluts in een kom de eieren met kookroom, zout en peper.
- Giet de helft van het eiermengsel in de ovenschaal.
- Leg er de resterende aardappelschijfjes en andijvie op en schenk het eimengsel erop.
- Bestrooi de bovenkant drie vierde van de geraspte kaas.
- Bak de aardappeltaart in circa 25 minuten goudbruin in de oven.
Gevulde tomaten
- Meng het gehakt met de rest van de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een kleine lepel.
- Zet de tomaten in een ovenschaal, vul de tomaten met het gehakt en leg het kapje erop.
- Bak de tomaten circa 15 minuten in de oven.
0 reacties