Stappenplan
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Schil de aardappelen en snijd in dunne schijfjes van 1 centimeter. Snipper de ui.
-
Verhit een steelpan met dikke bodem op het vuur en laat de boter smelten. Voeg het zout, de cayennepeper en het gesnipperde uitje toe.
-
Bak de ui glazig. Voeg daarna de bloem toe. Meng met een garde tot een glad mengsel.
-
Voeg de melk toe aan de pan en meng goed door. Breng het bloem-mengsel zachtjes aan de kook.
-
Verlaag het vuur en voeg de cheddar toe. Blijf de saus goed roeren met de garde totdat de kaas helemaal gesmolten is.
-
Vet een ruime ovenschaal in met wat boter en doe de helft van de schijfjes aardappelen in de ovenschaal. Verdeel de helft van de kaassaus over de aardappels.
-
Doe de andere helft van de aardappelen in de ovenschaal. Giet de andere helft van de kaassaus over de aardappels.
-
Dek de aardappelgratin af met aluminiumfolie. Bak voor circa 45 minuten af.
-
Haal het folie van de ovenschaal. Zet de aardappelgratin nog 15 minuten terug in de voorverwarmde oven.
0 reacties