Welke soorten pompoenen zijn er?
Van oranje tot groen: de pompoen bestaat in verschillende soorten en maten. De meest bekende pompoen is de 'gewone' winterpompoen, die veel wordt gebruikt ter decoratie voor Halloween. De flespompoen is het meest populair in de keuken door de zoete en nootachtige smaak. Heerlijk voor bijvoorbeeld een pompoensoep, door een salade of om te roosteren. Met het dradige vruchtvlees van de spaghettipompoen kun je - zoals de naam doet vermoeden - een heerlijke én glutenvrije pasta maken. En als laatste: de kabocha pompoen. Deze pompoen is zoet en vol van smaak en wordt veelal gebruikt voor taarten en desserts. Wil je meer weten over de pompoenen en wat je ermee kunt doen? Bekijk dit handige pompoenen-overzicht.
Hoe snijd je een pompoen?
In de herfst zijn recepten met pompoen hartstikke populair. Helaas is het schillen én snijden van een pompoen vaak een hels karwei. Maar wij hebben de gouden tip:
- Prik met je vork gaatjes in de pompoen.
- Plaats de pompoen twee minuten in de magnetron op de hoogste stand.
- Laat de pompoen één minuut afkoelen.
- De pompoen is nu zachter waardoor je makkelijker de schil kunt verwijderen en de pompoen in stukken kunt gaan snijden.
Kun je de schil van een pompoen eten?
Ja, in theorie is de schil van elke pompoen eetbaar. Alleen is de schil bij sommige pompoensoorten vrij dik en daarom minder aangenaam in de mond. Maak je er soep of pompoenpuree van, dan mag de schil gewoon mee verwerkt worden. Met deze tips weet je áltijd of een pompoen rijp is.