In Dish is Europe neemt 24Kitchen-chef Miljuschka je mee op reis naar de beste hotspots van verschillende Europese steden. In deze aflevering staat Antwerpen in de schijnwerpers. Smakelijk!
Ontdek de 10 klassieke hotspots van Antwerpen met Miljuschka

Antwerpen is dé perfecte stad voor een dagje uit. Het Belgische ambacht zie je niet alleen terug in de mooi gemetselde gevels, maar ook in het eten. Onze zuiderburen hebben veel klassiekers die je moet proberen. Dit zijn de 10 beste hotspots volgens Miljuschka.
1. Désiré de Lille
“Dit restaurant bestaat al sinds 1903. Ze staan bekend om hun Lackmans, ook wel Lacquemants genoemd. Dit is eigenlijk de stroopwafel van Antwerpen. Het geheime recept is de grondlegger van deze zaak. Het is echt superlekker, maar wel frustrerend dat je niet weet hoe het wordt gemaakt. Je kunt hier ook genieten van heerlijke warme appelbeignets of smoutebollen.”
2. Andy Roasters
“Bij Andy Roasters heb je een ongelofelijk mooie selectie aan koffie. De focus ligt altijd bij de kwaliteit van de koffie en niet op de show eromheen. Natuurlijk kun je ook genieten van lekkere gebakjes, maar hier kom je echt voor de koffie.”
3. ALBUM
“Ik vind dat je een goed brood herkent aan de geur. Maar ook aan het feit dat je de korst er makkelijk af kunt trekken. Bij ALBUM kun je het beste brood halen. Het is nog lekker zacht aan de binnenkant en ongelofelijk knapperig aan de buitenkant. Het brood is een gerecht op zich.”
4. Cru
“Als je op zoek bent naar producten van goeie kwaliteit, moet je boodschappen doen bij Cru. Het assortiment bestaat uit topproducten en delicatessen die je niet in een normale supermarkt zou vinden. En wat je echt moet proberen hier is hun worstenbrood. Voor Nederlanders lijkt dit meer op een saucijzenbroodje.”
5. Le Pristine Antwerp
“Midden in het winkelcentrum vind je Le Pristine. Ik ga hierheen om het ijs te proberen, maar je kunt hier gewoon à la carte dineren. Het ijs wordt geserveerd met chocoladesaus en gekarameliseerde nootjes. De tiramisu is ook zeker een aanrader.“
6. Den Artist
“Als je een typisch Belgisch restaurant zoekt, moet je Den Artist bezoeken. Je komt echt een eethemel binnen. Je kunt hier klassieke Belgische gerechten proberen zoals tomate crevette, garnalenkrokketjes, een vispannetje, vol-au-vent of heerlijk stoofvlees.”
7. Chocolate Nation
“België staat bekend om haar chocolade. Een gemiddelde Belg eet ongeveer 6 kg chocolade per jaar. Voor de ultieme chocolade ervaring moet je naar Chocolate Nation gaan. In dit museum zie je precies hoe het bruine goud wordt gemaakt. Natuurlijk mag je ook wat chocolade proeven.”
8. Goossens
“Deze bakkerij bestaat al 140 jaar en wordt nu gerund door een 4e en een 5e generatie. Je kunt hier Antwerpse handjes proberen. Hier zit een bijzonder verhaal achter. Er zou namelijk een reus zijn geweest, die tol zou eisen als je Antwerpen binnen wilde varen. Later werd de reus zijn hand eraf gehakt en dit koekje staat daar symbool voor. Natuurlijk kun je hier ook nog andere klassiekers proberen zoals roggeverdommeke.”
9. Chocolatier Del Rey
“De praliné was eigenlijk als medicijn uitgevonden. Vroeger dachten ze dat je er beter van zou worden. Ze waren dan ook niet gevuld met heerlijke vloeibare karamel of walnoten, maar met hoestdrank. Ik heb veel rondgevraagd, maar iedereen zegt dat dit echt een adresje is dat je niet kan overslaan.”
10. Domestic Bakkerij & High Tea
“Domestic is een koning in viennoiserie. Ze verkopen hier prachtige taarten, zoals de appelgalette. Maar je moet hier komen voor de crèmekoek. Het is eigenlijk een soort van croissant gevuld met crème. Je kunt hier buiten zitten, of boven in de bakkerij waar ze verschillende theekamers hebben.”
Ben jij je route al aan het uitstippelen? Er valt nog veel meer te ontdekken in Antwerpen. Deze en meer tips vind je hier: Antwerpen 🇧🇪 - Dish is Europe! · Dish
Meer reistips? Kijk elke zaterdag om 21.00 naar Dish is Europe op 24Kitchen
Ook interessant
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen
- Jamie Westland onthult zijn favoriete plekken in Den Haag
- Foodtrends: Wat eten we in 2025?
- 7x smaakvolle budgetproof recepten voor iedereen
- 12 praktische tips voor lekker én gezond eten voor weinig geld
- Let op! Deze voedingsregels veranderen per 2025
- Verken Miljuschka’s 13 nostalgische hotspots in Amsterdam