Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

De Chileen had genoten op het terras van Caffe Lavena. De koude douche volgde achteraf. ,,Ik weet niet wat jullie denken maar 43 euro voor twee kopjes koffie en twee flesjes water van 25 cl!”, schreef hij op Facebook. Meer dan 10.000 mensen deelden zijn bericht en waren even verbijsterd als de Chileense toerist zelf. 'Dit is diefstal', klonk het onder meer.

Bustamente plaatste eveneens een foto van de rekening op Tripadvisor om anderen te waarschuwen voor de hoge prijzen. Ook anderen die ooit op het San Marco-plein een drankje hebben genuttigd, doen massaal hun beklag op de website. 

Een woordvoerder van het café heeft ondertussen wat meer uitleg gegeven en voorziet geen problemen. Klanten die buiten willen zitten, moeten volgens hem sowieso extra betalen omdat ze kunnen genieten van de ambiance op het San Marco-plein. Deze extra kosten staan ook expliciet vermeld op de menukaart. Wanneer je binnen aan de bar iets drinkt, betaal je maar 1,25 euro voor een koffie. 

,,Mensen raken geïrriteerd als de rekening komt, omdat ze niet luisteren wanneer we hen de kaart overhandigen, terwijl duidelijk genoeg wordt vermeld dat de prijzen hoger zijn op het terras”, voegde hij daar nog aan toe. ,,Als ze buiten willen zitten en willen genieten van de muziek van het orkest, de klokkentoren en basiliek willen bewonderen, dan betalen ze voor een totaal andere beleving.” Met die uitleg moeten Bustamente en de andere toeristen het maar doen.