Michelin wil door middel van deze ster aandacht geven aan restaurants die ethisch verantwoord werken. Zo wordt koken met groenten uit eigen tuin, een verspillingsvrije keuken of ingrediënten inkopen bij lokale telers beloond. Zo wil Michelin milieubewust werken niet onopgemerkt laten gaan. 

Michelin en plantaardige voeding 

“Michelin krijgt oog voor duurzamere voeding op gastronomisch niveau”, vertelt Demian Parasmo in De Gelderlander. ,,Dit is een fantastische vooruitgang.'' Parasme denkt dat Chefs op deze manier bewuster gaan koken en oog krijgen voor de plantaardige en milieubewuste keuken. 

De kans om een ster te verdienen wordt hierdoor voor vegan- of vegarestaurants in Nederland groter. Deze bijzondere ster is een streven naar een duurzamere toekomst. Inmiddels hebben onderstaande acht Nederlandse restaurants De Groene Michelinster dit jaar ontvangen.

De Groene Michelinster 2021:

De Librije
Bolenius
Het Seminar
De Kas
Aan Sjuuteeänjd
Lokaal
One
De Nieuwe Winkel

groene ster