De basis

Slagroom maken we door vloeibare room op te kloppen en hier, aan de hand van het recept, (poeder)suiker aan toe te voegen. Dit proces werkt enkel wanneer de room meer dan 30% vet bevat. Door het kloppen van de room veranderd de structuur van het vet waardoor het beter lucht kan vasthouden. Het resultaat is een stijve, stabiele substantie.

Voeg dit toe

Wat is dit geheime ingrediënt dan? Zure room. Door een kleine hoeveelheid dikke zure room mee te kloppen zal de slagroom een licht-frisse smaak krijgen en blijft het langer stijf. De juiste hoeveelheid is een kwart zure room voor anderhalve eenheid slagroom. Hier beschrijven we hoe het moet:

  • Klop de slagroom met de hand, of met een mixer in een kom
  • Voeg, wanneer de slagroom stijf begint te worden, de zure room toe
  • Klop tot het volledig opgenomen is door de slagroom
  • Serveer een stuk appeltaart bij de slagroom (of andersom)

Succes!