1. Uien

Uien kunnen tot een paar maanden (!) langer mee wanneer ze apart worden opgehangen worden in een netje (of lekker DIY in een oude, maar schone, panty). De grote boosdoener bij het bederven van uien is schimmel. Schimmel heeft vocht nodig om te groeien. Door de uien hoog en droog op te hangen verklein je deze kans. Een net laat genoeg lucht door om dit proces tegen te gaan. 

2. Bananen

Stevige banen? Heerlijk. Slappe bananen? Niet zo. Door de bovenkant van een banaan (dus waar ze in een tros aan elkaar zitten) apart in te pakken in plakfolie blijft hij stukken langer vers.

3. Courgette

De gouden tip van oma: door groenten als broccoli, courgette of paksoi in te pakken in aluminiumfolie en in de koelkast te leggen blijft het véél langer vers. 

4. Gesneden sla

Doe (verse) slabladeren in een afsluitbare zak en voeg hier aan één kant een paar stukken keukenpapier aan toe. Sluit de zak daarna af en probeer hierbij zo min mogelijk lucht in de zak over te laten. Het keukenpapier moet om de paar dagen vervanger worden. Op deze manier blijft de sla tot vijf dagen goed. 

5. Rood fruit

Door vers fruit bij thuiskomst eerst te 'behandelen' zijn ze minder snel vatbaar voor schimmels. Leg het fruit in een bak met 9 delen water en 1 deel wittewijnazijn en laat 15 minuten trekken. Hiermee verwijder je de schimmelresten. Spoel het fruit hierna goed af en leg in de koelkast. Of bekijk in deze video hoe je dit met een plantenspuit doet: