Dan ben je misschien geneigd om ze weg te gooien, maar met deze tip kun je je koekjes een tweede leven inblazen. Het enige wat je nodig hebt is een rasp en een vaste hand. Rasp het verbrande deel eraf en je koekjes zijn gered. Zo hoef jij je alleen nog maar zorgen maken over welk recept je gaat gebruiken, bijvoorbeeld deze heerlijke zandkoekjes.

Zandkoekjesdeeg

  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 135 g bloem
  • 1 el cacaopoeder

Extra nodig

  • plasticfolie
  • deegroller
  • figuurstekers
  • bakpapier

Bereidingswijze

Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 helften en kneed door één deel het cacaopoeder. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee soorten deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Steek figuurtjes uit naar wens. Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.