Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Unilever wil er nog niks over kwijt. De voedingsreus verwijst naar een ‘rozenchocoladediner’ dat begin maart voor pers en influencers wordt bereid met de roze chocolade. Maar de Britse site SHEmazing, dat zich richt op vrouwen, schreef eerder deze week al over de lancering van de nieuwe ijssmaak. Ruby chocolade is een vierde type chocolade, na puur, melk en wit.

Het gaat vooralsnog om een introductie in Ierland. De nieuwe Magnum Ruby is daar vanaf 15 februari verkrijgbaar in Spar-supermarkten. In maart maakt Magnum de lancering in Nederland bekend. Het nieuwe Magnumijs wordt in de schappen geïntroduceerd met een opvallende, robijnrode verpakking, met details van goudfolie.

Fans over de hele wereld zijn al razend enthousiast. De mini-video over het ijs op het Instagramaccount werd al meer dan 23.000 keer bekeken. ‘Wanneer komt het ijsje naar mijn land’, is de meestgestelde vraag in de reacties.

magnum2.jpg

Ruby chocolade

Roze chocolade bestaat nog niet zo lang: sinds 2017 pas. De ruby cacaoboon werd ontwikkeld door de Zwitserse chocoladeproducent Barry Callebaut, de grootste chocoladefabrikant ter wereld. Het proces nam ruim tien jaar in beslag. De robijnrode chocolade wordt omschreven als ‘niet bitter, melkachtig of zoet’ maar in plaats daarvan ‘een perfect evenwicht tussen verse bessenfruitigheid en weelderige zachtheid’.  

Magnum Ruby

Magnum is het eerste ijsmerk in Europa dat een ijsje maakt met ruby chocolade. Karen Murphy, brandmanager van Magnum Ireland, noemt de lancering ‘een superieure ijservaring’. ,,Magnum verheugt zich op deze innovatie en om de authentieke ruby chocolade op de markt te brengen: een volledig nieuwe ijservaring.’’