Eolische eilanden

De Eolische eilanden liggen enkele kilometers ten noorden van Sicilië en zijn alle zeven erg verschillend. Hun naamt stamt af van de Griekse god van de wind, Aiolos. 

Op zondag 19 augustus bezoekt Jamie de Eolische eilanden. 

Miniatuurvoorbeeld

Puglia

Puglia staat bekend om de populaire Italiaanse keuken. De welvarende regio vestigt zich in het zuidoosten en heeft haar rijkdom te danken aan het vruchtbare vlakke land. In deze regio is de productie olijfolie het hoogst.

Op zondag 26 augustus bezoekt Jamie Puglia.

Miniatuurvoorbeeld

Napels

De havenstad Napels is de derde grootste stad van Italië. Hier ligt de oorsprong van de welbekende pizza en zeevruchten zijn ook erg populair in deze regio. 

Op zondag 2 september bezoekt Jamie Napels. 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Basilicata 

Het in het zuiden gelegen Basilicata is misschien wel de meest onontdekte regio van Italië. De streek staat bekend om haar fantastische wijnen en verrassende maar gevarieerde gerechten. 

Op zondag 9 september bezoekt Jamie Basilicata. 

Miniatuurvoorbeeld

Sicilië

Sicilië is het grootste Italiaanse eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een fascinerende lokale keuken, waaronder de verukkelijke Siciliaanse gebakjes. 

Op zondag 16 september bezoekt Jamie Sicilië. 

Miniatuurvoorbeeld

Toscane 

Deze beeldschone regio ligt midden in Italië. In deze streek staan eten en drinken hoog in het Vaandel. Jamie gaat opzoek naar de delicatessen van de lokale keuken van Toscane. 

Op zondag 23 september bezoekt Jamie Toscane. 

Miniatuurvoorbeeld

Rome 

Rome is de welbekende hoofdstad van Italië. Deze culinaire stad heeft een heerlijke keuken, waar Jamie je een kijkje in zal geven. 

Op zondag 30 september bezoekt Jamie Rome. 

Miniatuurvoorbeeld

Piëmonte

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië, waar de Italiaanse Alpen zich bevinden. De streek staat onder andere bekend om haar fantastische Parmezaanse kaas. 

Op zondag 7 oktober bezoekt Jamie Piëmonte.

Miniatuurvoorbeeld