Ontbijten met stroopwafels? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar dit recept is het bewijs. Het is simpel en vooral superlekker. Wat het precies is en hoe je het maakt? Wij leggen het uit.

Baked oats

Ovengebakken havermoutpap is dé nieuwe trend. Begrijpelijk want het is simpel om te maken en de variaties zijn oneindig. Het recept vraagt niet meer dan het mengen van havermout met een ei, melk en wat bakpoeder. Hier kan je verschillende smaakmakers aan toevoegen zoals banaan, chocolade of bessen. Meng dit door het havermoutmengsel en bak het af in de oven. Kortom, een simpele twist op de oude vertrouwde havermoutpap.

Stroopwafel baked oats

In de video hieronder wordt op een makkelijke manier uitgelegd hoe je dit perfecte zondagochtend-ontbijt klaarmaakt. Eerst wordt de havermout, banaan, bakpoeder, ei, kaneel en eiwitpoeder gemixt tot een glad beslag. Dit mengsel wordt gegoten in een kleine ovenschaal en wordt afgetopt met stroopwafels. Zet het daarna in de oven voor een half uurtje op 180 °C en dan het lekkerste ontbijt óóit klaar om op te eten.