Overslaan en naar de inhoud gaan
Registreer in 1 minuut

De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24Kitchen homepage
  • Recepten
  • Populair
  • Thema's
    • 1. Airfryer-recepten
    • 2. Makkelijke recepten
    • 3. Lasagne-recepten
    • 4. Spitskool-recepten
    • 5. Traybake-recepten
    • 6. Kip-recepten
24K op TV

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in

Bewaarde recepten

Met een account kan je recepten bewaren bij je favorieten. Log in om bewaarde recepten te bekijken of maak een account aan.

  • Inloggen
  • Account aanmaken

Mijn 24Kitchen

  • Account aanmaken

    Direct profiteren van de voordelen van een account? Meldt je aan in 3 eenvoudige stappen.

    Registreren
  • Inloggen

    Log in om jouw bewaarde recepten en je persoonlijk weekmenu te bekijken.

    Log in
  1. Home
  2. Populair
  3. Het spannendste restaurant ter wereld is weer geopend!
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
oostenrijk banner receptbeeld van © Jannes Drop
De Smaken van Oostenrijk

Het spannendste restaurant ter wereld is weer geopend!

Nieuws
Het spannendste restaurant ter wereld is weer geopend!

Eten kan een hemelse ervaring zijn – letterlijk! Het is lente en dat betekent dat het ballonvaartseizoen geopend is. Wat heeft dat met eten te maken? Alles, wanneer je eenmaal gehoord hebt van CuliAir: een restaurant van het hoogste niveau, gevestigd in een luchtballon. Elk jaar tussen april en september kunnen mensen een plekje bemachtigen voor een sterrendiner in een zwevend restaurant met maar liefst 20 plaatsen. 

CuliAir is het restaurant van Angélique Schmeinck, bekend om haar verfijnde gerechten. Ze kent de boeren en telers met wie ze samenwerkt persoonlijk en gebruikt termen als ‘blije kip’ om uit te leggen wat de landhoen die ze voorschotelt is.

CuliAir is het enige restaurant ter wereld dat de hete lucht in de ballon gebruikt om gerechten te bereiden. Met een ingenieus katrolsysteem worden bijvoorbeeld kip en vis naar boven getakeld om in de luchtballon te garen. Na jarenlange ervaring weet de Meesterkok precies hoe lang haar producten nodig hebben. Op een klein gaspitje maakt ze verrukkelijke sauzen en garnituren warm om vervolgens prachtige gerechten te serveren. Als bezoeker sta je eigenlijk midden in de keuken, terwijl je geniet van spectaculaire uitzichten.

Een bezoek aan dit restaurant zou op de bucket list van elke food lover moeten staan. Door de hoogte en de spanning van het opstijgen staan al je zintuigen op scherp en lijken de gerechten en wijnen nog intenser te smaken. Bovendien heb je zelden zo’n mooi uitzicht op het Nederlandse landschap – reden te meer om de lokale producten die de chef serveert enorm te waarderen.

Alle details

De eerste data van CuliAir 2017 zijn bekend! Geniet op zaterdag 29 april, zaterdag 20 mei, vrijdag 2 juni, zondag 18 juni, zaterdag 1 juli of zaterdag 22 juli van de culinaire hoogstandjes van Angélique in de luchtballon. 

Tickets bestellen en info over arrangementen en prijzen

Hoe gaat een ballonvaart precies in z’n werk en is het wel iets voor mij? Lees het verslag van onze reporter (met hoogtevrees!)

Hoe kun je koken in een luchtballon? Bekijk de video

Het spannendste restaurant ter wereld is weer geopend!

Ook interessant

  • Banaan-wortelcupcakes
    Ken je de grap over worteltjestaart? Die is dus achterhaald, in 2021 draait het allemaal om de wortelcupcake. Een heerlijke en verassende smaa
    average score: 2,7

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Pittige pompoen-kokossoep met garnalen

    Pittige pompoensoep met kokos en garnalen is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar smaakt hemels. 

    voorbereidingstijd 25 min
    average score: 5

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  • Shanghai-style braised pork belly
    Iets te vieren of wil je je uitsloven in de keuken? Wij hebben het perfecte recept voor je! Deze Chinese specialiteit is om je vingers bij af te likken.
    voorbereidingstijd 40 min
    average score: 4,1

    Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.

    Een recept van Eveline Wu
    Eveline Wu

    Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.

  1. 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
  2. Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
  3. Hier moet je eten in Graz
  4. 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
  5. Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
  6. Kan Hugo schapenhoeden als een local?
  7. Hugo proeft de Wild Atlantic Way
  8. Hugo ontdekt de Ierse dans
  9. Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
  10. Zo leef je authentiek in Dingle
  11. Zo leef je als een echte Dubliner
  12. Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
  13. &C x 24Kitchen - tips and tricks
  14. Is kwark gezonder dan yoghurt?
  15. Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
  16. 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
  17. Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
  18. Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
  19. Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
  20. Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.
Logo 24Kitchen
  • YouTube (externe link)
  • Tiktok (externe link)
  • Facebook (externe link)
  • Instagram (externe link)
  • Recepten
  • Thema's
  • Populair
  • Contact
  • TV Gids
  • TV Aanbieders

Nu & straks op TV

  1. 22:00 - 23:20
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  2. 23:20 - 23:40
    De Brigade
    (Nu op tv)
  3. 23:40 - 00:15
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  4. 00:15 - 00:40
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  5. 00:40 - 01:15
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  6. 01:15 - 01:55
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  7. 01:55 - 03:00
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  8. 03:00 - 03:40
    Eva Longoria: Searching for Mexico
    (Nu op tv)
  9. 03:40 - 04:05
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  10. 04:05 - 04:30
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  11. 04:30 - 04:55
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  12. 04:55 - 05:20
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  13. 05:20 - 05:55
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  14. 05:55 - 06:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  15. 06:00 - 06:30
    Mary Berry: Cook and Share
    (Nu op tv)
  16. 06:30 - 06:35
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  17. 06:35 - 07:10
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  18. 07:10 - 07:25
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  19. 07:25 - 07:45
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  20. 07:45 - 08:05
    De Brigade
    (Nu op tv)
  21. 08:05 - 08:25
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  22. 08:25 - 08:55
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  23. 08:55 - 09:00
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  24. 09:00 - 09:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  25. 09:25 - 09:50
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  26. 09:50 - 10:20
    Rudolph’s Bakery: De Jonge Bakkers
    (Nu op tv)
  27. 10:20 - 10:55
    Bak met Miljuschka
    (Nu op tv)
  28. 10:55 - 12:05
    Remarkable Places to Eat
    (Nu op tv)
  29. 12:05 - 12:35
    Loïc Tussen 2 Vuren
    (Nu op tv)
  30. 12:35 - 13:10
    SOS Piet XL
    (Nu op tv)
  31. 13:10 - 14:00
    Eva Longoria: Searching for Mexico
    (Nu op tv)
  32. 14:00 - 14:25
    Food Trail: South Africa
    (Nu op tv)
  33. 14:25 - 14:45
    Wat Eten We Vandaag?
    (Nu op tv)
  34. 14:45 - 14:50
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  35. 14:50 - 14:55
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  36. 16:35 - 17:00
    Dagelijkse Kost
    (Nu op tv)
  37. 17:00 - 17:25
    De Brigade
    (Nu op tv)
  38. 17:25 - 17:30
    Wokking Lekker
    (Nu op tv)
  39. 17:30 - 17:55
    Mary's Kitchen Crush
    (Nu op tv)
  40. 17:55 - 18:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
  41. 18:25 - 19:00
    Jamie's Quick & Easy Food
    (Nu op tv)
  42. 19:00 - 20:05
    The F Word
    (Nu op tv)
  43. 20:05 - 21:20
    Great British Menu
    (Nu op tv)
  44. 21:20 - 22:15
    Come Dine with Me: The Professionals
    (Nu op tv)
  45. 22:15 - 22:55
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  46. 22:55 - 23:30
    Mounirs Marokko: Een Smakelijk Avontuur
    (Nu op tv)
  47. 23:30 - 23:55
    De Brigade
    (Nu op tv)
  48. 23:55 - 00:25
    Eveline's Asian Streetfood
    (Nu op tv)
Naar de TV-gids
  • Privacybeleid
  • VK en EU privacyrechten
  • Cookiebeleid
  • Gebruiksvoorwaarden
C