Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Deze droomjob bij een stroopwafelfabriek bestaat uit het bereiden van de stroop en het deeg volgens een oud familierecept, het bakken van de wafels, het bedienen van de machines en het schoonmaken van de lijnen. Er wordt gewerkt in diensten die beginnen om 6 uur 's ochtends en eindigen om 18 uur 's avonds. 

De wafels zijn volgens het bedrijf 'ouderwets lekker' en worden met liefde bereid. De fabriek werkt naar eigen zeggen met natuurlijke grondstoffen en 'op een eerlijke en oprechte manier, handelend vanuit een christelijke overtuiging'. 

Proeven is soms nodig, zo laat een medewerker van Markus & Markus Stroopwafels in Waddinxveen weten. "Maar dat is niet de dagelijkse hoofdbezigheid.''  Solliciteren kan alleen per mail. Wie belangstelling heeft, moet wel snel zijn. Vandaag is de laatste dag dat solliciteren nog mogelijk is.

Zelf aan de slag met stroopwafels? Hier vind je een lekker recept om stroopwafels zelf te maken. 

Kijkje nemen

Wie naast het net vist, kan altijd nog een kijkje nemen bij de fabriek. Rondleidingen worden niet gegeven, zo meldt het bedrijf op Facebook. Het is wel mogelijk om in de bakkerijwinkel een deel van het bakproces van de stroopwafel vanaf een afstandje bekijken.