1. Pasticceria Regoli

“Deze familiezaak verkoopt al meer dan een eeuw de lekkerste klassiekers van Rome. Probeer de stevige super ‘tompouce’ gemaakt van banketbakkersroom, de beignet met gele room en glazuur, het taartje met bosaardbeien en de maritozzo, ook wel het puddingbroodje van Italië. Bestel er een cappuccino bij. Vergeet niet: een cappuccino mag je eigenlijk alleen bij het ontbijt drinken.”

Zoet ontbijt in Rome

2. Testaccio market

“In Italië draait het om de beste ingrediënten, dus deze markt is het paradijs voor echte eetliefhebbers. Er zijn meerdere eettentjes te vinden met heerlijk eten, zoals bij Mordi & Val. Hier kan je een gevuld broodje met gerechten uit de Italiaanse keuken halen. Bij Casa Manco eet je de beste pizza van de markt en bij The Best Suppli in Rome eet je een gefrituurde bal van risotto met mozzarella.”

Eten op een markt in Rome

3. Trapizzino

“Bij Trapizzino eet je een broodje in de vorm van een driehoek gevuld met langzaam gegaarde Italiaanse gerechten. Zo eet je bijvoorbeeld een broodje gevuld met kippenstoof, waarvan de smaak heerlijk in het broodje trekt.”

gevuld broodje

4. Pizzeria Remo A Testaccio

"In Rome staan de pizza's bekend om de dunne bodems met veel beleg. Er zit veel olijfolie door het deeg, waardoor de pizza nog knapperiger wordt bij het bakken. Bij pizzeria Remo maken ze het deeg met de hand, en worden de pizza's gebakken op hout gestookt vuur. Op een avond maken ze hier maar liefst 400 tot 600 pizza's."

Pizza's bakken in Rome

5. Full Belly Tours

"'s Nachts is Rome het mooist, en dat kun je het beste ervaren op een typische Italiaanse Vespa. Zo rijd je onder andere langs het Vaticaan, het Colosseum en de Spaanse Trappen. Wil je daarbij een te gekke food tour, die vind je bij Full Belly Tours."

Op de scooter door Rome

6. Flavio al Velavevodetto

“Hier geniet je van het gerecht carciofi: dubbel gefrituurde artisjok. Maar dit restaurant staat vooral bekend om de pasta's die Rome definiëren: cacio e pepe; oftewel pasta gegaard in peperwater met pecorino. Gricia; pasta, guanciale en ei. Amatriciana; pasta en guanciale met tomaat in plaats van ei. Carbonara; ei met guanciale. In Italië snijd je nooit je pasta, dus draai het met je vork totdat het mooi opgerold zit.”

pasta's in Rome

7. Antica Caciari

"In deze speciaalzaak verkopen ze heerlijke dingen zoals guanciale en pecorino. De verkoper Roberto staat hier al tientallen jaren, en dit juweel van een delicatessewinkel bestaat al sinds 1900. Je kunt hier heel veel verschillende soorten kazen, salami's en andere soorten vlees naar huis meenemen."

winkel vol lekkernij in rome

8. La Casa del Caffè Tazza d'Oro

"Hier haal je een koffiegranita. Dit is een kopje met koffie en slagroom. Er worden 3 espressoshots gemengd met suiker ingevroren en dit wordt vervolgens geschaafd tot een soort koffieschaafijs. Dat wordt dan geserveerd in een kopje met onderin én bovenop slagroom.”

koffieijs in rome

9. Eggs

“Bij Eggs haal je to-go een heerlijk romige tiramisu. Eieren zijn de basis van tiramisu en door de mascarpone smaakt de tiramisu extra romig. Een aanrader!”

Tiramisu in rome

10. Biscottificio Artigiano Innocenti

“Bij deze bakkerij is het alsof je de jaren 60 binnenstapt. Ze bakken hier traditionele koekjes en taartjes, zoals Bocconotto; een taartje gevuld met romige ricotta en bedekt met zure kersen. Dit is een zaakje dat je niet mag missen!”  

oude bakkerij rome

11. Gelateria Fassi

“Een goed ijsje in Rome is natuurlijk een vereiste. Bij Gelateria Fassi wordt het ijs gemaakt van vers fruit, suiker en citroensap.  Uit de ijsmachine komt dan heerlijk sorbetijs met smaken als zure kers en rijst.”

rome ijs

Ben jij je route al aan het uitstippelen? Er valt nog veel meer te ontdekken in Rome. Deze en meer tips vind je hier: Rome 🇮🇹 - Dish is Europe! · Dish

Meer reistips? Kijk elke zaterdag om 20.30 naar Dish is Europe op 24Kitchen