In Dish is Europe neemt Miljuschka je mee naar de beste hotspots in verschillende Europese steden. Rome staat bekend om de stad vol oudheden zoals het Colosseum en de Trevifontein, maar vooral ook om het heerlijke eten. Rome is net een openluchtmuseum en Miljuschka neemt je mee naar de beste hotspots die deze stad te bieden heeft.
Dit zijn Miljuschka's favoriete culinaire hotspots in Rome
1. Pasticceria Regoli
“Deze familiezaak verkoopt al meer dan een eeuw de lekkerste klassiekers van Rome. Probeer de stevige super ‘tompouce’ gemaakt van banketbakkersroom, de beignet met gele room en glazuur, het taartje met bosaardbeien en de maritozzo, ook wel het puddingbroodje van Italië. Bestel er een cappuccino bij. Vergeet niet: een cappuccino mag je eigenlijk alleen bij het ontbijt drinken.”
2. Testaccio market
“In Italië draait het om de beste ingrediënten, dus deze markt is het paradijs voor echte eetliefhebbers. Er zijn meerdere eettentjes te vinden met heerlijk eten, zoals bij Mordi & Val. Hier kan je een gevuld broodje met gerechten uit de Italiaanse keuken halen. Bij Casa Manco eet je de beste pizza van de markt en bij The Best Suppli in Rome eet je een gefrituurde bal van risotto met mozzarella.”
3. Trapizzino
“Bij Trapizzino eet je een broodje in de vorm van een driehoek gevuld met langzaam gegaarde Italiaanse gerechten. Zo eet je bijvoorbeeld een broodje gevuld met kippenstoof, waarvan de smaak heerlijk in het broodje trekt.”
4. Pizzeria Remo A Testaccio
"In Rome staan de pizza's bekend om de dunne bodems met veel beleg. Er zit veel olijfolie door het deeg, waardoor de pizza nog knapperiger wordt bij het bakken. Bij pizzeria Remo maken ze het deeg met de hand, en worden de pizza's gebakken op hout gestookt vuur. Op een avond maken ze hier maar liefst 400 tot 600 pizza's."
5. Full Belly Tours
"'s Nachts is Rome het mooist, en dat kun je het beste ervaren op een typische Italiaanse Vespa. Zo rijd je onder andere langs het Vaticaan, het Colosseum en de Spaanse Trappen. Wil je daarbij een te gekke food tour, die vind je bij Full Belly Tours."
6. Flavio al Velavevodetto
“Hier geniet je van het gerecht carciofi: dubbel gefrituurde artisjok. Maar dit restaurant staat vooral bekend om de pasta's die Rome definiëren: cacio e pepe; oftewel pasta gegaard in peperwater met pecorino. Gricia; pasta, guanciale en ei. Amatriciana; pasta en guanciale met tomaat in plaats van ei. Carbonara; ei met guanciale. In Italië snijd je nooit je pasta, dus draai het met je vork totdat het mooi opgerold zit.”
7. Antica Caciari
"In deze speciaalzaak verkopen ze heerlijke dingen zoals guanciale en pecorino. De verkoper Roberto staat hier al tientallen jaren, en dit juweel van een delicatessewinkel bestaat al sinds 1900. Je kunt hier heel veel verschillende soorten kazen, salami's en andere soorten vlees naar huis meenemen."
8. La Casa del Caffè Tazza d'Oro
"Hier haal je een koffiegranita. Dit is een kopje met koffie en slagroom. Er worden 3 espressoshots gemengd met suiker ingevroren en dit wordt vervolgens geschaafd tot een soort koffieschaafijs. Dat wordt dan geserveerd in een kopje met onderin én bovenop slagroom.”
9. Eggs
“Bij Eggs haal je to-go een heerlijk romige tiramisu. Eieren zijn de basis van tiramisu en door de mascarpone smaakt de tiramisu extra romig. Een aanrader!”
10. Biscottificio Artigiano Innocenti
“Bij deze bakkerij is het alsof je de jaren 60 binnenstapt. Ze bakken hier traditionele koekjes en taartjes, zoals Bocconotto; een taartje gevuld met romige ricotta en bedekt met zure kersen. Dit is een zaakje dat je niet mag missen!”
11. Gelateria Fassi
“Een goed ijsje in Rome is natuurlijk een vereiste. Bij Gelateria Fassi wordt het ijs gemaakt van vers fruit, suiker en citroensap. Uit de ijsmachine komt dan heerlijk sorbetijs met smaken als zure kers en rijst.”
Ben jij je route al aan het uitstippelen? Er valt nog veel meer te ontdekken in Rome. Deze en meer tips vind je hier: Rome 🇮🇹 - Dish is Europe! · Dish
Meer reistips? Kijk elke zaterdag om 20.30 naar Dish is Europe op 24Kitchen
Ook interessant
- 3 onmisbare culinaire steden in Oostenrijk
- Culinaire hotspots in Salzburg die je niet mag missen
- Hier moet je eten in Graz
- 24Kitchen-chefs stelen de show in nieuwe &C-special
- Een snufje te veel: waarom we nog steeds te zout eten
- Kan Hugo schapenhoeden als een local?
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- &C x 24Kitchen - tips and tricks
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam