1. Güllüoğlu baklava shop

"Stap binnen in de oudste baklava-winkel van de wereld. Al sinds 1850 wordt hier op traditionele wijze baklava gemaakt en verkocht. Ze hebben hier niet alleen de normale baklava, maar ook smaken als chocolade of hazelnoot. Ze verzenden hun zoetigheden over de hele wereld, dus ook naar Nederland. Toch smaakt-ie vers het lekkerst. Kom dus zeker langs om een stukje te proberen."

baklava

2. Tahmis kahvesi

"In dit tentje vind je de meest bijzondere koffie. Het wordt namelijk niet gemaakt van koffiebonen, maar van geroosterde bessen. Het is heerlijk zoet en smaakt zelfs een beetje naar chocolade. Vroeger was het voor de soldaten een soort energiedrank, omdat er best wel wat suiker en cafeïne in zit. Een beetje een guilty pleasure dus, maar zeker het proberen waard."

koffietentje gaziantep

3. Elmaci Pazar

"Als je op zoek bent naar een leuk souvenirtje, moet je naar deze kopermarkt gaan. Van pannen tot sieraden, alles wordt hier met de hand gemaakt. Vroeger was dit één van de belangrijkste plekken om handel te drijven. Nu is het vooral een gezellige markt. Neem een kijkje en misschien help je wel mee met het maken van je eigen souvenir." 

kopermarkt

4. Imam cagdas

"Overal in Turkije kun je kebab eten, maar hier komen de echte locals. Het bijzondere aan deze is dat ze het ontzettend lekker kruiden. Dit is overigens een specialiteit in Gaziantep. Als je hier bent, moet je echt alle verschillende kebabs bestellen die ze hier hebben. Ontbijt, lunch of diner, hier kan je altijd wel terecht." 

kebab

5. Sakip usta

"Hier kun je het meest pittige gerechten van Gaziantep eten: beyran. Dit is een ontzettend pittige, maar lekkere soep die echt typisch is voor deze plek. Neem een hapje van deze soep als je een beetje in slaap begint te vallen en je hebt weer energie voor tien. Na een lange dag is het heerlijk om hier neer te ploffen en een kommetje te halen. Een echte aanrader dus!"

beyran