Het originele recept werd op TikTok gedeeld door Emily Mariko. Haar gerecht? Een zalm-rijstbowl gemaakt van geprakte kliekjes en wat saus - niet heel speciaal zou je zeggen. Het was de toevoeging van een ijsblokje dat veel stof deed opwaaien. Niet veel later stond het internet vol video's van mensen die het ook wilde proberen. 

Zalm-rijstbowl

Emily prakt gegaarde zalm met een vork, voegt hier voorgegaarde rijst aan toe en een ijsblokje en dekt het geheel af met bakpapier en warmt het op in de magnetron. Dit mengt ze door elkaar met sojasaus, kewpie mayonaise en srirachasaus. Ze topt het geheel af met avocado en zeewier. Hieronder vind je de video van haar recept.

Ijsblokje

Nu terug naar het ijsblokje. Deze zal door het smelten gaan stomen in de magnetron. Dit zou ervoor zorgen dat de rijst en zalm minder zouden uitdrogen tijdens het opwarmen. In de comments wordt deze manier van opwarmen van rijst 'levensveranderend' genoemd. Wij hebben echter een paar andere, en vooral smakelijkere, manieren om overgebleven rijst opnieuw te verwarmen