Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

De eirol maakt veel los. Er zijn veel verbijsterde mensen die hun afschuw over de eirol laten horen op twitter. Sommigen zien er wel het nut van in. Volgens een producent van de eirol heeft het de natuurlijke eismaak en is het makkelijker werken. 

De eirol wordt wel daadwerkelijk gemaakt van ei. De eieren worden gescheiden en dan wordt het eiwit in een buis gedaan. Een andere buis houdt, terwijl het eiwit stolt, ruimte over voor het eigeel. Dit wordt later toegevoegd. Benieuwd hoe dat eruit ziet in de praktijk? In deze Duitse video kun je dat zien:

ThesaurusRax  tweette als eerste over de eirol. Zij gaf als reden voor het gebruik van de eirol dat mensen de kontjes van de eieren niet op hun brood willen. De oplettende kijker liet echter direct weten dat de eirol ook gewoon twee kontjes heeft. En wat als je nou een zachtgekookt eitje wil? Hmm...