De nieuwe saucijzenbroodjes zijn van het merk Little Hoppers. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de krokante bladerdeeghapjes gevuld met krekelvlees. De smaak van krekels wordt omschreven als nootachtig en zout. Door de krekels te verwerken in een saucijzenbroodje herken je ze niet meer terug. 

Duur- en voedzaam

Het eten van krekelvlees is erg duurzaam. Deze insecten hebben een minimale impact op ons milieu en bieden tegelijkertijd een maximaal aantal voedingsstoffen. Krekels zitten namelijk vol eiwitten en vitamine B12. Door ze te verwerken in een saucijzenbroodje proberen de makers op een laagdrempelige manier consumenten aan krekelvlees te krijgen.

Waar te koop?

De mini-krekelsaucijcenbroodjes zijn nu te koop in 428 Lidl-supermarkten door heel Nederland. Daar liggen ze in het vriesvak en zijn ze te herkennen aan de oranje doos. Één doos bevat 9 saucijzenbroodjes. 

Naast krekelsaucijzenbroodjes verkoopt Lidl sinds kort ook plantaardige kaas van het merk This is Not Parmesan. Of ontbijtrepen gemaakt van granen die overblijven na het brouwen van bier, van het merk BrewBar.