Perfect georganiseerde keukenkastjes: Youtube en Pinterest staan er vol mee. Denk hierbij aan een lade waar alle kruiden gesorteerd zijn op kleur, of keukenkastjes zo ingericht dat je al jouw glazen zonder moeite kan pakken. Om je op weg te helpen, pikten we twee van onze favoriete tips uit die je direct kunt toepassen in jouw keuken.

Tip 1: glazenrek maken

Te weinig ruimte in je kleine keukenkastjes? Met deze simpele truc tover je de onderkant van een hark om tot wijnglazenrek. Doop de verroeste hark uit de schuur eerst in een bak met cola om 'm schoon te maken (waar cola wel niet goed voor is!).

Zodra je hark weer in perfecte staat is, kun je 'm ophangen aan de muur of onderkant van een kastje. Zodra de hark ondersteboven is gemonteerd, kun je je wijnglazen tussen de tanden van de hark steken. En zie hier: een glazenrek. 

Tip 2: potjes labelen

Minutenlang zoeken naar het juiste potje paprikapoeder? Tijd om hier verandering in te brengen. Giet de kruiden en specerijen over in dezelfde soort potjes en geef ze een label. De échte perfectionisten kunnen ze zelfs op alfabetische volgorde óf kleur zetten. Zo is jouw keukenla ineens superoverzichtelijk. Het enige wat je hiervoor nodig hebt zijn glazen potten, labels, een vleugje geduld en doorzettingsvermogen. 

Is jouw keuken nog steeds een gezellige chaos?
Wellicht vindt je hier nog wat meer sorteer-inspiratie.