De Burger King staat natúúrlijk bekend om de Whopper, een broodje met minimaal één flinke runderburger ertussen. Deze bekende burger bestellen om je honger naar vlees te stillen, zal in de toekomst weleens verleden tijd kunnen worden. De fastfoodketen heeft namelijk in een nieuwe campagne wereldkundig gemaakt dat ze er naar streven om de standaardmenu's plantaardig te gaan maken. In Oostenrijk is de campagne al van start gegaan. 

Normaal of met vlees?

Wie bestelt bij de Burger King in Oostenrijk krijgt voortaan de plantaardige variant van de Whopper of nuggets, tenzij je expliciet vraagt om vlees. De fastfoodketen wil hiermee een stap maken naar een betere en duurzamere wereld. De reacties op de campagne zijn enorm verschillend. Veel mensen reageren vol onbegrip, anderen zijn weliswaar benieuwd naar de vegan-variant, maar er zijn ook genoeg die dolenthousiast zijn over de aanpassing.

Wanneer Burger King deze nieuwe standaard gaat doorvoeren in Nederland is op dit moment nog niet bekend. Dus voorlopig kun je 'gewoon' nog vlees verwachten in je burger of je nuggets.