Wat is een butter board?

Een butter board is niets minder dan een borrelplank. Maar in plaats van uitgebreide plank met dips, kaas en worst, bestaat de plank uit uitgesmeerde boter in combinatie met verschillende toppings en smaken. Op TikTok, Instagram en Facebook delen verschillende mensen hun variant van een butter board. Deze bijzondere borrelplank wordt vaak geserveerd met brood of toastjes om in de boter te dippen.

Hoe maak je een butter board?

De trending borrelplank is supermakkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt is boter, een borrelplank, kruiden naar keuze en eventueel andere toppings zoals eetbare bloemen. Om te beginnen verdeel je een pakje roomboter in een golvende beweging over de oppervlakte van een borrelplank. Daarover verdeel je de toppings en kruiden naar keuze. Populaire opties zijn: verse vijgen, peper, zout, honing, knoflook, basilicum, pesto, noten, eetbare bloemen en gedroogde tomaten.

Van tequila- tot popcornboter

Wil je echt uitpakken met je butter board? Probeer dan eens één van de recepten van Thomas Straker. Deze chef gaat viraal op TikTok en Instagram met zijn serie “All Things Butter”. In elke aflevering laat hij zien hoe je een speciale smaak boter kunt maken. Van klassiekers als beurre noisette en knoflookboter tot varianten met Bloody Mary, tequila, popcorn en gekaramelliseerde pecan. Vul je butterboard eens met een aantal van zijn recepten in plaats van normale boter en maak een verrassend exemplaar.