1. Heel erg trek hebben en tot je grote verdriet een minuscule portie geserveerd krijgen. "Mag ik daar een mandje brood bij?"
 2. Ik. Kan. Niet. Kiezen. Waarom zetten ze zoveel lekkere dingen op de kaart? Kan ik van alles een klein beetje proberen?
 3. Speciaal naar dat hippe chicken 'n waffles-restaurantje gaan om erachter te komen dat zowel de chicken als de waffles uitverkocht zijn. 
 4. Een ober die vraagt 'of het smaakt' precies op het moment dat je je mond volgepropt hebt. "Mmnmlekkermnnn! *steekt duim omhoog*"
 5. Tot de verdrietige conclusie komen dat zout geen wondermiddel is wanneer het aankomt op rode-wijnvlekken. 
 6. Té familiaire bediening: erg gezellig, maar op je hurken naast ons komen zitten en een hand op onze schouder plaatsen is een tikkeltje overdreven.
 7. 'Huh, zij hadden toch veel later besteld dan wij?' 
 8. Het moment dat de menukaart zo'n groot raadsel is dat je tóch je telefoon erbij moet pakken om te googlen wat je bestelt. En daarbij ook even de uitspraak van dat gerecht checkt omdat je het straks aan de ober moet doorgeven. "Ik wil graag de bouill.. bouja.. boe-ja-bè-zuh."
 9. Watertandend naar het bord kijken dat de ober in zijn handen heeft. Totdat blijkt dat het bord bestemd is voor de tafel achter je. Jammer joh!
 10. Hetzelfde geldt voor het gerecht van je tafelgenoot (dat er waanzinnig lekker uitziet, maar jij krijgt iets anders). "Shit, ik heb alweer het verkeerde gerecht gekozen." Jammer joh!
 11. Door de enorme trek het hele mandje met brood opeten, het hoofdgerecht nét op kunnen en vervolgens te vol zitten voor het toetje.
 12. Wil iemand nog een toetje? Nee, maar jij wel. Wie eet het toetje? Iedereen aan tafel. Jongens, jullie wilden géén dessert!
 13. Na het etentje denken dat je de komende drie dagen geen honger meer zal hebben. En dan toch bij thuiskomst nog een kleine snack naar binnen werken.
 14. Het eeuwige betaalt-iemand-de-hele-rekening-of-zullen-we-'m-splitten-debat. Tikkie, anyone?