Boeken

Nieuwe Braziliaanse ingrediënten ontdekken met Alex Atala

De Braziliaanse chef Alex Atala is een van de chefs die gevolgd wordt in het programma The World’s Best Chefs. In 1999 opende hij zijn restaurant D.O.M., gevestigd in São Paolo. Het restaurant is inmiddels wereldberoemd en staat dit jaar op nummer 7 in de ranglijst van The World’s 50 Best Restaurants.

Al van jongs af aan is Alex Atala in het Amazoneregenwoud te vinden, waar hij leerde jagen en vissen. De ruige invloeden van het regenwoud zie je nog steeds in zijn gerechten terug, al zie je dat niet direct terug in zijn presentatie. Hij reisde later naar België, Frankrijk en Italië om ervaring in de keuken op te doen. Van daaruit groeide zijn verlangen naar een eigen restaurant, gericht op de Braziliaanse keuken.

Atala geeft een nieuwe betekenis aan traditionele Braziliaanse ingrediënten door ze te combineren met moderne en klassieke kooktechnieken. Braziliaanse producten zoals Braziliaanse boter, Catupiry kaas, bacalhau, yams en insecten krijgen via zijn visie wereldwijde erkenning.

In het D.O.M. De ontdekking van nieuwe Braziliaanse ingrediënten, leert Atala je de Braziliaanse keuken te begrijpen en waarderen. In elk recept is zijn passie voor de Braziliaanse cultuur terug te zien: het is een prachtig eerbetoon van de chef aan zijn land en keuken.

Zondag 10 december zie je een portret van Alex Atala en zijn restaurant D.O.M. om 19.00 uur in The World’s Best Chefs.

Nieuwsgierig naar het boek? Bestel hier