Boeken

De correcte kop koffie

Koffie is onlosmakelijk verbonden met onze cultuur. We staan ermee op en het helpt ons de dag door te komen. Koffiehuizen schieten als paddenstoelen uit de grond en meer en meer mensen vragen zich af wat er nu precies in hun kop koffie zit.
Toch is 98% van de koffie die we drinken niet hoe hij 'hoort' te zijn. Volgens koffiekenner Katrien Pauwels reden genoeg om een boek te wijden aan die correcte kop koffie: Puur Koffie.

Ze leidt ons in haar boek rond door het koffielandschap, vertelt over de productie- en brandingswijze, introduceert verschillende soorten koffiebonen en onderwijst ons in manieren om koffie te zetten en de smaken die daarbij horen. Een must-have voor de echte koffieliefhebber. 

Een aantal leerzame feitjes uit Puur Koffie

Wist je dat: 

  • Elke dag wordt er wereldwijd zo’n 300 ton cafeïne geconsumeerd.
  • De sterkte van de koffie heeft niets te maken met het cafeïnegehalte, maar met de contacttijd van het water met de gemalen koffie.
  • Filterkoffie bevat daardoor veel meer cafeïne dan espresso.
  • Hoe dichter bij de evenaar, hoe hoger koffie wordt geteeld, omdat de temperaturen daar lager zijn en de koffiebes dan beter kan rijpen.
  • Bijna alle koffie wordt zuidelijk van de Kreeftskeerkring (ter hoogte van Miami) geproduceerd, maar ook de Fransen produceren koffie.
Bestel het boek hier.