Piedeeg
Meng de bloem, bakpoeder en het zout. Maak een kuiltje
in bloem en meng daarin de boter, roomkaas, water en de azijn. Kneed beetje bij
beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in
plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Meng
de suiker, lichte basterdsuiker, bloem en het kaneelpoeder. Snijd de perziken
in parten en meng ze met het suikermengsel. Rol het piedeeg dun uit en bekleed
de vorm met het deeg. Prik het deeg in met een vork en verdeel het perzikenmengsel
over het deeg.
Topping
Verwarm
de oven voor op 180 ºC. Klop het eiwit los. Meng het eiwit met de pecannoten,
amandelen en de suiker. Verdeel de topping over de perziken. Bak de taart in
circa 45 minuten goudbruin en gaar. Bestuif voor het serveren met poedersuiker.
0 reacties