De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

eierkoeken

Oerhollandse eierkoeken: licht, luchtig en de ideale zoetigheid voor bij de koffie. 

10 min voorbereidingstijd
10 min oventijd
eierkoeken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Eierkoeken zijn een relatief gezonde snack. En wanneer je ze zelf maakt weet je precies wat erin zit. Proberen dus!"

Bereidingswijze

Eierkoeken

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.

  2. Klop de eieren met de suiker tot een dik mengsel. Rasp de helft van de citroenschil en spatel samen met de bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Zorg ervoor dat je niet te lang spatel anders gaat alle lucht uit het beslag.

  3. Verdeel 6 hoopjes beslag over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat het beslag goed uit elkaar ligt want de eierkoeken drijven uit.

  4. Bak de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Als de eierenkoeken te lang bakken worden ze droog. 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker