De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocolade-bananencake

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Chocolade-bananencake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chocolade-bananencake
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rooster de pecannoten circa 12 minuten in de oven. Laat de pecannoten afkoelen en hak fijn. Smelt de boter. Meng de bloem, cacaopoeder, suiker en het bakpoeder met elkaar. Kluts de eieren en roer de boter erdoor. Prak de bananen fijn met een vork. Meng de banaan door het eimengsel. Spatel het bloemmengsel erdoor, voeg de witte chocolade druppels toe en meng goed door. Vet het cakeblik in en bekleed met bakpapier. Schep het beslag in het cakeblik en bak de chocolade-bananencake in circa 45 minuten gaar.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de amandelen in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Bestrijk de zijkanten van de cake met de abrikozenjam. Druk de geroosterde amandelen tegen de zijkanten. Klop de slagroom met de suiker stijf, schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit de slagroom op de cake. Pel de banaan en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes in het midden van de cake.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker