De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

brie-pizza royale

60 MIN
Brie-pizza royale

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pizzadeeg
Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist, oregano en olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen

Cashew-rucolapesto
Verwarm de oven voor op 250 ºC. Pel de knoflook en maal de knoflook in het bakje van de staafmixer met de cashewnoten fijn. Voeg de rucola en de olijfolie toe en pureer tot een pesto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Brie-pizza
Rol het deeg uit tot een rechthoek ter grootte van de bakplaat en leg de plak op een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer de bodem met de pesto. Snijd de brie in dunne plakken en beleg de pizza ermee. Bak de pizza in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Honing-mosterdsausje
Meng de honing met de mosterd en roer goed door. Verdeel het honing-mosterdsausje over de pizza. Hak de cashewnoten en verdeel samen met de rucola over de pizza.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker