Bodem
Verwarm de oven op 160 ºC. Rooster de hazelnoten in de oven in circa 12 minuten goudbruin. Laat afkoelen en maal fijn. Meng de bloem met de hazelnoten, basterdsuiker en het zout erdoor. Snijd de boter in blokjes en snijd door de bloem. Kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg uit tot een vierkante plak van 21x21 centimeter. Vet de bakvorm in, bekleed met bakpapier en druk het deeg erin.
Vulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng de roomkaas, poedersuiker, bloem, eieren, room en vanillemerg door elkaar. Spatel er de blauwe bessen erdoor. Verdeel de vulling over de bodem en bak de cheesecake in circa 1 uur gaar. Laat de cheesecake afkoelen en snijd in vierkante stukken.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
blueberry cheesecake
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Rudolph's Bakery
In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten.
Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Meld je aan en praat mee