De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm-gnocchi uit de oven

30 min kooktijd
Zalm-gnocchi uit de oven

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gnocchi

  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zalm-gnocchi uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de courgette in blokjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in gelijke dunne stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de courgette en de prei toe en bak circa 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Scheur de basilicum grof.
  • Voeg de gnocchi, zalm, tomaten en twee derde van de basilicum toe.
  • Snijd de mozzarella in plakken en verbrokkel de feta.
  • Verdeel het mengsel over een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de mozzarella en de feta eroverheen en bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveren

  • Verdeel de zalm-gnocchi over borden. Bestrooi met de resterende basilicum.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker