Stap 1
Snijd de rozemarijn, salie en tijm fijn. Meng met de olijfolie.
Stap 2
Pers de knoflook uit en voeg toe aan de marinade. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
Stap 3
Smeer de lamsrack in met de marinade en laat minstens 2 uur intrekken.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 50°C. Gebruik een oventhermometer voor extra nauwkeurigheid.
Stap 5
Plaats de lamsrack in een ovenschaal in de voorverwarmde oven, zo'n 3 uur voordat je wilt barbecueën. Zorg voor een kerntemperatuur van 50°C. Hierdoor zal de lamsrack voor het grillen al langzaam garen.
Stap 6
Steek de bbq een uur voordat je de lamsrack uit de oven haalt aan. Zorg dat deze een temperatuur van 200 °C bereikt.
Stap 7
Haal de lamsrack uit de oven bij een kerntemperatuur van 50°C. Dit is na 2 à 3 uur. Veeg droog met keukenpapier. Verwijder de verse kruiden.
Stap 8
Leg de lamsrack op de barbecue. Grill in 4 tot 6 minuten per kant krokant en bruin. De lamsrack is gaar zodra het een kerntemperatuur van 53°C heeft.
Stap 9
Laat de lamsrack 10 minuten rusten. Hierdoor bereikt het vlees de perfecte kerntemperatuur van 55°C.
Indien je geen oven hebt die op 50°C kan voorverwarmen, kan de lamsrack ook van tevoren langzaam gegaard worden op de bbq. Door de lamsrack op het indirecte deel van de barbecue te leggen en deze af te sluiten met de deksel kan je deze met behulp van een vleesthermometer garen tot een kerntemperatuur van 48°C. Dit duurt (afhankelijk van het gewicht) een uur.
Ben je op zoek naar een ander lamsrack-recept? Wat dacht je van lamsrack in gembersaus, geurige curry met lamskoteletten of een lamskroon met pommes fondant en oventomaten?
0 reacties