- Schil de bospenen en snijd in gelijke stukken. Was en snijd het witte deel van de preien in stukken van circa 5 centimeter.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de preien en bospenen.
- Maal het mosterdzaad grof in de vijzel en voeg toe aan de pan, bak kort mee. Breng op smaak met zout.
- Snijd de schil van de citroen in dunne reepjes, zet apart. Knijp de citroen uit boven de pan.
- Blus af met de wijn en vermout, breng op smaak met zout en peper en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de visfond toe aan de pan en kook in tot tweederde.
- Voeg de slagroom toe en laat nog iets inkoken.
- Snijd de schelvis in stukken.
- Voeg de schelvis toe aan de pan. Pers het sap van een halve citroen er bovenuit. Doe het deksel erop, draai het vuur uit en laat in 4 minuten de vis gaarstoven.
- Snijd de dragon fijn. Roer de helft door het vispannetje, samen met de helft van de citroenschil. Schep de vis met de prei en saus in diepe borden, garneer met de rest van de citroenschil en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood erbij.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
vispan met schelvis en prei
Een heerlijk vispannetje met schelvisfilet, wijn en vermouth.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Een recept van
Visfanaten opgelet! Tijd om jezelf te verwennen met een romig vispannetje van schelvisfilet en vermout. Het gerecht staat binnen 20 minuten op tafel, dus begin maar met tafeldekken.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Wat Eten We Vandaag?
‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties