- Schil de bospenen en snijd in gelijke stukken. Was en snijd het witte deel van de preien in stukken van circa 5 centimeter.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de preien en bospenen.
- Maal het mosterdzaad grof in de vijzel en voeg toe aan de pan, bak kort mee. Breng op smaak met zout.
- Snijd de schil van de citroen in dunne reepjes, zet apart. Knijp de citroen uit boven de pan.
- Blus af met de wijn en vermout, breng op smaak met zout en peper en laat tot de helft inkoken.
- Voeg de visfond toe aan de pan en kook in tot tweederde.
- Voeg de slagroom toe en laat nog iets inkoken.
- Snijd de schelvis in stukken.
- Voeg de schelvis toe aan de pan. Pers het sap van een halve citroen er bovenuit. Doe het deksel erop, draai het vuur uit en laat in 4 minuten de vis gaarstoven.
- Snijd de dragon fijn. Roer de helft door het vispannetje, samen met de helft van de citroenschil. Schep de vis met de prei en saus in diepe borden, garneer met de rest van de citroenschil en dragon. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met het brood erbij.
Een heerlijk vispannetje met schelvisfilet, wijn en vermouth.
0 reacties