24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Uitgebreid zoekenEenvoudig zoeken

Pilav

Rating 5/5

Rijst

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing..

Pilav

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verwijder de uiteindes van de aubergine en snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes van circa 1 cm. 
  • Ris de tijm.
  • Zeef de perziken, bewaar het vocht en snijd de perziken in kleine stukjes.
  • Snijd de kippendijen in reepjes.
  • Verhit olie in een hoge pan. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de kippendijen toe en bak ze op hoog vuur in circa 5 minuten goudbruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder en de tijm toe en laat rustig bakken. Blijf circa 3 minuten roeren.
  • Blus af met 150 ml water.
  • Voeg de perziksiroop, aubergine, paprika en de ketjap manis toe.
  • Stoof met deksel op de pan circa 10 minuten.
  • Voeg op het laatst de stukjes perzik toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Roer maïzena aan met water en schenk bij de pilav. Kook circa 3 minuten door tot de maïzena gebonden is.
  • Serveer de rijst bij de pilav.


Vegetarisch nee
Uit programma:
Recept van: Rudolph van Veen