Chileense stoofpot
- Pel en snijd de uien grof.
- Pel en snijd de knoflook grof.
- Schil en snijd de pompoen in blokjes.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd het spek in blokjes.
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en het paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de spekblokjes en de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomaten, chilisaus, water, groentebouillonblokje en de helft van de oregano toe. Breng aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Haal de oregano uit de stoofpot. Pluk een paar frisse blaadjes oregano en roer ze door de stoofpot.
- Giet de maïskorrels en de bonen af en spoel ze schoon. Voeg ze toe aan de pan en warm goed door.
- Pluk en hak de rest van de oregano fijn.
- Rasp de sinaasappel boven een kommetje en roer de oregano en de crème fraîche erdoor.
Serveren
- Verdeel de Chileense stoofpot over borden en lepel de crème fraîche eroverheen.
0 reacties