De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chileense stoofpot

25 min kooktijd
Chileense stoofpot

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Chileense stoofpot

  • Pel en snijd de uien grof.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Schil en snijd de pompoen in blokjes.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd het spek in blokjes.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een stoofpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en het paprikapoeder circa 2 minuten. Voeg de spekblokjes en de pompoen toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de tomaten, chilisaus, water, groentebouillonblokje en de helft van de oregano toe. Breng aan de kook en kook in circa 10 minuten gaar. Haal de oregano uit de stoofpot. Pluk een paar frisse blaadjes oregano en roer ze door de stoofpot.
  • Giet de maïskorrels en de bonen af en spoel ze schoon. Voeg ze toe aan de pan en warm goed door.
  • Pluk en hak de rest van de oregano fijn.
  • Rasp de sinaasappel boven een kommetje en roer de oregano en de crème fraîche erdoor.

Serveren

  • Verdeel de Chileense stoofpot over borden en lepel de crème fraîche eroverheen.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker