De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

goudse moppen

Gouda heeft bijzonder veel heerlijke lekkernijen. Denk aan de kaas maar natuurlijk ook aan de Goudse moppen. Maak het originele recept. 

25 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Goudse Moppen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"Een typisch Gouds koekje! Bakker Ton deelde zijn recept uit het handgeschreven bakboek van zijn vader. En die mocht ik dan weer delen met jullie."

Bereidingswijze

Goudse moppen

  1. Rasp de schil van de citroen. Meng de basterdsuiker, boter, melk, citroenrasp en het zout. Voeg de bloem toe en kneed tot een soepel deeg.

  2. Rol het deeg tot een pil van 3,5 centimeter doorsnede. Dek af met plasticfolie en laat het deeg circa een half uur rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol de deeg pil door de kristalsuiker. Snijd de pil in plakjes van circa 1 centimeter dik.

  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker