De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rode curry met garnalen

Curry is altijd een goed idee voor een doordeweekse dag. Jet van Nieuwkerk weet het als geen ander en deelt haar recept in het programma Lekker Snel!.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rode curry met garnalen

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Curry is een superlekker maar ook supermakkelijk gerecht. Met een goede currypasta zet je het recept ook binnen half uur op tafel. Ik ben zelf geen grote held met pittig eten maar deze variant is précies goed.” 

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

  2. Laat de wokgarnalen in een ruime kom met water ontdooien. Giet af en dep droog. 

  3. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de rode peper fijn.  

  4. Verwijder de uiteindes van de sugarsnaps en snijd de broccoli in kleine roosjes. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in blokjes. 

  5. Verhit olijfolie in een wokpan en fruit de knoflook en de rode peper voor 1 minuut. Voeg de winterpeen toe en bak deze 3 tot 4 minuten mee. 

  6. Voeg vervolgens de sugarsnaps en broccoli toe en bak 2 minuten mee. 

  7. Voeg de currypasta toe. Bak voor 1 minuut mee en schenk de kokosmelk erbij. Laat de curry 4 tot 5 minuten zachtjes sudderen. 

  8. Voeg de wokgarnalen toe aan de curry en laat zo'n 4 tot 5 minuten zachtjes meegaren.

  9. Breng de curry op smaak met het sap van de limoen. Garneer het gerecht met koriander en seroendeng. Serveer met de rijst.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.