Aardappelpuree
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk.
- Pureer de aardappels met een pureestamper en maak smeuïg met de melk.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes.
- Roer de bosuitjes en de mosterd door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Bosschotel
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
- Snijd de champignons in vieren.
- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Voeg de champignons, ui en de knoflook toe aan de spekblokjes en bak circa 6 minuten mee.
- Schenk de fond erbij en voeg een klontje boter toe. Roer goed door.
- Verdeel de aardappelpuree over een met olie ingevette ovenschaal. Schep daarop de champignons en de doperwten en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.
0 reacties