De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuurstokken

60 min kooktijd
Zuurstokken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Witte suiker
Breng de suiker met het water en glucose aan de kook tot 155 °C. Schep in het begin af en toe het schuim van het water af. Voeg het wijnsteenzuur toe. Roer niet in de siroop anders heb je kans dat de suiker gaat greinen. Giet de suiker uit op een bakmatje of op vetvrij papier. Laat de suikermassa afkoelen tot een kneedbare massa. Doe de handschoenen aan en verdeel de suikermassa in 4 gelijke delen en rol ze tot een pil met circa 3 centimeter doorsnede.

Rode suiker

Bereid de rode suiker hetzelfde als de witte suiker, vervang alleen het water door bietensap. Laat de suikermassa afkoelen tot een kneedbare massa. Doe de handschoenen aan en verdeel de suikermassa in 4 gelijke delen en rol uit tussen 2 vellen bakpapier tot een rechthoek ter lengte van de witte suiker pil en 6 centimeter breed. Maak met een sponsje de rechthoek nat en rol de witte pil erin. Knip met een schaar de zuurstokken.

Tips

  • Zolang de suiker warm is kun je ermee werken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een hittelamp.
  • Om de stok te presenteren, rol hem in cellofaanfolie.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker