De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zucotto

120 MIN
Zucotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten en suiker tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng door de bloem. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en zeef het bloem-vanillemengsel erboven. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje.

Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met amandelen. Bak de lange vingers circa 15 minuten in de oven en laat ze afkoelen. 

Rooster de noten in de oven, laat ze afkoelen en hak ze grof. Snijd de chocolade fijn en smelt 100 g chocolade. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf En spatel de noten, de gesneden chocolade en de sinaasappelsnippers door de slagroom.

Bekleed een kom met plasticfolie en meng de espresso en likeur met elkaar. Dompel de lange vingers in het espressomengsel zodat ze zich volzuigen en zet ze tegen de rand en de bodem van de kom. Vul de kom met de helft van de vulling. Spatel de gesmolten chocolade door de rest van de vulling en schep de vulling in de kom. Vouw de folie dicht en druk goed aan. Laat de zucotto minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Haal de zucotto uit de vorm en de folie en bestuif met cacaopoeder.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker